Книгата й е хит, предаването й е мега хит. Японката Мари

...
Книгата й е хит, предаването й е мега хит. Японката Мари
Коментари Харесай

Почистете дома си! 10 полезни съвета от Мари Кондо

Книгата й е шлагер, предаването й е мега шлагер. Японката Мари Кондо е тук, с цел да подредим нещата си, с цел да подредим мислите, с цел да подредим живота си. Ако имах повече време, щях да имам и много по-голям триумф в изхвърлянето на движимости, които не ми носят моментална наслада. Но и на дребни крачки се веселя. Например от два месеца държа на балкона един кашон кухненски такъми (от какъв брой дървени бъркалки има човек потребност в живота си?) и съм им дала период. Ако не отворя кашона до края на месеца  изхвърлям всичко. Дори да нямате време за генерални крачки, като начало въпросът е да се съблюдават правилата. Аз да вземем за пример към момента не съм се престрашила да прегъвам всичко на руло, моето пране също страда от неналичието ми на време и е на всички места из спалнята, само че съм набелязала един долап с дискове да вземем за пример, който ще сподели ориста „ благодаря, сбогом! “. Итова ще стане още на следващия ден.

Ако още не знаете коя е и какво прави Мари Кондо – тя ни учи освен по какъв начин да си разтребваме, а и по какъв начин в никакъв случай повече да не разхвърляме. За мен най-важният урок досега е, че в случай че нещо не ти е трябвало с месеци, то евентуално в никакъв случай няма да ти потрябва, и няма потребност да стои в къщата ти и да затормозява ненужно атмосферата.

Минимализмът има значение, тъй като е метод да сме свободни. А за един Водолей като мен, това е най-важното нещо в живота.

Задържайте единствено нещата, които ви носят наслада

Това звучи напряко шантаво, само че е „ пулсиращото сърце “  на триумфа на метода Кон Мари. Ако нещо не ви носи наслада, то е за боклука. Ограничавайте компромисите до малко и нужни за вас неща. С хората е по-сложно, само че правилото си остава.



Сортирайте нещата си по категории, не по стаи

Не е дейно да се провеждат нещата стая по стая. Това единствено по себе си е безпорядък. Означава, че не можете да вземем за пример да държите кърпи из цялата къща, както и да сте ги „ подредили “ в стаите. Тоест  всяко нещо би трябвало да е на мястото си в някое от пространствата. Избягвайте повтаряне.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР